ТРЗ програма – Софтуер за ТРЗ и личен състав

За всеки, който работи в областта на администриране на персонала и заплащането на труда е от голямо значение дали използва ТРЗ програма, която отговаря на нуждите му и на очакванията за коректност, своевременна актуализация, възможност да се правят справки и много други.

трз програма снимка 1

За повечето хора е трудно да се ориентират в разнообразието от платени и безплатни софтуери и да изберат подходяща ТРЗ програма – съобразно нуждите на контретната фирма. По тази причина ще споделя моя опит с няколко от софтуерите, които съм ползвала.

ТРЗ програма 1): Омекс 2000 на Омегасофт

трз програма снимка 2

Една разпространена и утвърдена ТРЗ програма. Добър софтуер, подходящ за фирми с по-голям брой персонал и възможност за работа при различни системи на отчитане на труда. Надеждна е при изчисляване на заплати за текущ период, но при нужда от корекции за предходни периоди е тромава. Справките в excel са мит, а бланките за личен състав са доста постни и трябва да се плати за доработка (ако искате да са съобразени със стандарти на фирмата).

Последващия съпорт при използване на програмат се състои от процедури, които консултант ви изпраща на мейла – за всеки поставен въпрос. Лично на мен не ми върши работа – най-вече заради експортирането на справки в ексел. Цената е относително висока и във всички случаи може да се намери по-добро качество на подобна цена.

ТРЗ програма 2): Микроинвест ТРЗ и ЛС

трз програма микроинвест

Популярната ТРЗ програма / софтуер.
Във времето от първите ми впечатления преди повече от 15 години до днес, софтуера за ТРЗ и ЛС на Микторинвест претърпя голямо развитие в положителна посока и да спечели доверието на много потребители.

При работа с този софтуер е задължително да познавате добре законовите изисквания, за да можете следите въведената информация и дали правилно е отразена – т.е. трябва да сте добър експерт ТРЗ, за да ползвате безпроблемно този софтуер. Разполага с отлична база от темплейти, които са много удобни за ползване. Експортираните справки са ясни и прегледни.

Предпочитан е от много счетоводни къщи поради опцията за многофирмена работа на разумна цена.

ТРЗ софтуер 3): HR Manager на Business Soft

ТРЗ програма бизнессофт

Тази ТРЗ програма бих определила като „особен“ софтуер за водене на личен състав и заплати – с нестандартни решения за въвеждане на начисления, удръжки и отпуски (с влачене).

Изчислява заплатите коректно, но работата с него изисква специално обучение как да се ползва (при добрите софтуери всичко е интуитивно и леко) и възможностите за справки са доста постни. Аз го намирам за тромав и претенциозен и не бих го ползвала, освен ако не е наложително. 

ТРЗ софтуер 4): Факт за ТРЗ и ЛС на Ранком

ТРЗ програма Ранком

Евтина ТРЗ програма, подходяща за фирми с малък брой персонал и удачна за ползване от хора с добри познания в ТРЗ. Лека е за работа, непретенциозна и достатъчна за администриране на персонала (има добри течплейти), за заплати и за всякакви справки. Лично на мен ми прави бъгове понякога – което е доста изнервящо. Има какво да се желае по отношение на съпорта при ползването на софтуера.

ТРЗ програма 5): Аладин на Микрокомплекс

софтуер омекс

От всички софтуери, с които съм работила, това е най-добрата ТРЗ програма. Подходяща е за всеки тип бизнес и за фирми с голям брой персонал и сложни структури. За по-малки фирми е относително скъп лиценза – но според мен си струва всеки лев.

Бърза, интуитивна и много точна – усещането за надеждност е много приятно. С нея могат да работят и хора с минимални познания – начинаещи в сферата на ТРЗ. Софтуера има много контроли и не позволява да се допускат кардинални грешки. Всяка справка може да се експортира в различни формати (вкючително в безценния excel).

Ако е необходимо да се направи корекция за минал период – всичко се случва с лекота и без усилие, и в същото време с перфектна точност.

Безплатна програма за ТРЗ

безплатна

За специалиси НЕ препоръчвам безплатна ТРЗ програма – ако има такава (или безплатен софтуер или някаква демо версия), то едва ли е надеждна и вероятно не може да се разчита на нея. Обичайно за създаването на такъв софтуер са нужни много знаия и труд – и е нормално софтуера за ТРЗ да е платен.

Имате нужда от професионално мнение? Разгледайте ТРЗ услуги от Smart People ЕООД и направете запитване. Очакваме Ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *